Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bryan Cartledge - Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével

3.980 Ft 3.185 Ft
20%
Az akció időtartama: 2022. 09. 02. -
Szerző
Bryan Cartledge
Oldalszám
587
Menny.:db
Elérhetőség: Raktáron
ISBN: 97861562800202
Szállítási díj: 1.490 Ft
Várható szállítás: 2022. október 06.

Leírás

Kívülállónak nehéz feladat megírni egy ország történelmét, kiváltképpen ha az ország nyelve különleges és történelme véget nem érő önvédelmi és függetlenségi harcok sorozata. Természetes, hogy a nemzetek történelmét általában saját fiaik írják meg. Vannak azonban olyan példák is, amikor egy idegen rokonszenvező, érdeklődő tekintete olyan tisztánlátással hatol be események, bonyolult hajlamok és érzelmek vadonába, hogy többet sikerül elérnie, mint steril tárgyilagosságot.

Ez áll Sir Bryan Cartledge Megmaradni - A magyar történelem egy angol szemével című könyvére is, amely már címében elárulja a szerző legfontosabb felismerését: a magyar nemzet karakterének egyik legjellemzőbb vonása, hogy minden katasztrófa ellenére újra és újra sikerül megmaradnia, majd meglepő módon felemelkednie. A magyarság legpozitívabb jellemzői - a szellemi alkotások és a váratlan megújulási képesség - csaknem mindig felbukkannak a komor tragédiákat túlélő nemzetben.

Megállapításai olyannyira eredetiek és helytállóak, hogy talán nem túlzás kijelentenem: a külföldiek által írt összes magyar történelemkönyv közül valószínűleg Cartledge munkája eddig a legkiválóbb.

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink