Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

HENRY KISSINGER - Fehér házi éveim I-III. (Antikvár példány)

9.900 Ft 7.920 Ft
20%
Az akció időtartama: 2022. 10. 05. -
ISBN: 9786155559471

Leírás

Könyvem óhatatlanul az én szemüvegemen keresztül látott és látta!tott történelem - annak leírása, amit én láttam, gondoltam és tettem..."

Így vall Henry Kissinger arról az emlékiratról, amelynek három kötete beiktatásától kezdődően dolgozza fel a Nixon-kormány nemzetbizton!sági, külügyi, diplomáciai mindennapjait, stratégiáit egészen a vietná!mi békekötésig. Mindezek hátterében végig ott munkálnak a belföldi történések, hivatali harcok, amelyeket a szerző úgy képes felvillantani, hogy az adott időszak - természetesen a fenti idézet alapján - saját szemüvegén keresztül látott teljességét ábrázolja.

Kissinger több mint tíz éve tanított a Harvard Egyetemen, amikor felké!rést kapott, hogy legyen nemzetbiztonsági tanácsadó Richard Nixon mellett. Elvállalta a feladatot, és ezzel - ebben a szerepében, majd ké!sőbb külügyminiszterként is - megosztó alakja óriási hatást gyakorolt mind az Amerikai Egyesült Államok, mind az egész világ történelmére. Memoárja izgalmas, lebilincselő olvasmány, ez a nagy formátumú em!ber nemcsak politikusként, hanem íróként is jelentőset alkotott.


Henry Kissinger 1923. május 27-én a bajoror!szági Fürthben született, családja 1938-ban New Yorkba emigrált. Nobel-békedíjas diplo!mata és politikus. A Nixon-kormányban nem!zetbiztonsági főtanácsadó, majd külügymi!niszter lett, és 1974 után a Ford-kormányban is megőrizte pozícióját.

Henry Kissinger emlékirata hatalmas anyag, amely eredetileg White House Years, Years of Upheaval és Years of Renewal címen jelent meg. Az első könyv, a White House Years magyar fordítását tartja kezében az olvasó, e három vaskos kötet a szerző hivatalba lé!pésétől a vietnámi békeszerződés aláírásáig terjedő időszakot öleli fel.

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink