Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az MCC Press

A Mathias Corvinus Collegium 2021-ben alapított kiadója, az MCC Press Kft. az alapítói szándék szerint a konzervatív oldal egy új, mérsékelten konzervatív, mégis friss szellemiségű fóruma kíván lenni. Az alapítvány 2008 óta folytat könyvkiadói tevékenységet: az első köteteket társkiadóként, a 2011 és 2021 között megjelent munkákat önállóan jegyezve.

Azóta számos kiadványunk látott napvilágot, nagy részük kereskedelmi forgalomban is kapható. Könyvkiadói tevékenységünkkel több célunk valósul meg: a hazai közönséget bekapcsoljuk Magyarországon kevéssé ismert, az angolszász, frankofon, német és más világokban azonban már eldöntött vitákba; megismertetjük olvasóinkat az alapító számára kiemelkedő jelentőségű személyekkel és műveikkel; ezenkívül tudományos publikálási lehetőséget biztosítunk az intézmény munkatársai számára is.

Kiadónk fő célkitűzése az, hogy megjelentetett köteteinkkel hozzájáruljunk a hazai és a nemzetközi konzervatív szellemi megújuláshoz. Elsősorban társadalomtudományi munkák publikálásával kívánjuk gazdagítani a szakmai és a szélesebb olvasóközönség ismereteit. Ennek érdekében egyfelől a kortárs szerzők műveinek közkinccsé tételét tartjuk fő feladatunknak, másfelől pedig arra törekszünk, hogy az elmúlt évtizedekben a nemzetközi tudományos diskurzusokban meghatározó, ám itthonról fájón hiányzó irodalmat pótoljuk. Küldetésünknek érezzük azt is, hogy a figyelemre méltó Kárpát-medencei magyar szellemi teljesítményeket eljuttassuk a nem magyar nyelvű olvasókhoz is.

© MCC Press Kft 2021. Minden jog fenntartva