Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

CAJ FANG - A kínai reform és nyitás (Antikvár példány)

3.990 Ft 3.192 Ft
20%
Az akció időtartama: 2022. 10. 14. -
Szerző
Caj Fang
Menny.:db
ISBN: 9786155559600
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Az ismert népességkutató és közgazdász, Caj Fang, 1956-ban született. 1982-ben mezőgazdasági közgazdaságtanból diplomázott a Renmin Egyetemen. 1985-ben mesterfokozatot szerzett a Kínai Társadalomtudományi Akadémián (CASS), ugyanitt doktorált 1989-ben, majd az Akadémia Vidékfejlesztési Intézetében kutatóhelyettesként dolgozott, és számos vezető pozíciót is betöltött. Az Akadémia Népesség- és Munkagazdaságtan Intézetének igazgatója, valamint 2008 óta az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának tagja, 2014-től az intézmény alelnöke. A kínai gazdaság, mezőgazdaság, gazdasági növekedés elismert kutatója.

Ez a könyv magyarázattal szolgál a kínai gazdaság - "reform és nyitás" politikájának köszönhetően beindult - gyors növekedésére. Konkrét tények és adatok segítségével mutatja be az elmúlt negyven év történetét: Kína sikeres fejlődését, amelynek elsődleges célja az emberek életminőségének és a közösség jólétének előmozdítása. Az újonnan felmerülő problémák elemzése közben a szerző végigveszi a kínai gazdaság fejlődésének különböző szakaszait és kihívásait, valamint rávilágít arra, hogy további reformok segítségével fenntartható az ország növekedésének folytonossága.

A könyv a kínai gazdasági csodát világosan és közérthetően, mégis érdekfeszítően mutatja be, emellett tovább bővíti a gazdaságfejlődésről készült tudományos elemzések szakirodalmát.

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink