Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

A Mathias Corvinus Collegium 2008 óta folytat könyvkiadói tevékenységet. Az első kiadványokat társkiadóként jegyeztük, 2011 óta azonban önállóan működünk. A boltok polcaira kerülő könyvek kedvező fogadtatását látva az MCC 2020-ban úgy döntött, jelentősen növeli a saját gondozásában megjelenő kiadványok számát.


A Mathias Corvinus Collegium 2021-ben alapított kiadója, az MCC Press Kft. az alapítói szándék szerint a hagyományokra építő, a könyvek erejében bízó, mindazonáltal új, friss szellemi fórum kíván lenni.


Kiadónk fő célkitűzése, hogy a megjelentetett köteteinkkel hozzájáruljunk a hazai és a nemzetközi szellemi megújuláshoz. A tudományágak széles spektrumát lefedő munkák publikálásával kívánjuk gazdagítani a szakmai és a szélesebb olvasóközönség ismereteit. Ennek érdekében egyfelől a kortárs szerzők műveinek közkinccsé tételét tartjuk fő feladatunknak, másfelől pedig arra törekszünk, hogy az elmúlt évtizedekben a nemzetközi tudományos diskurzusokban meghatározó, ám itthonról hiányzó irodalmat pótoljuk. Küldetésünknek érezzük azt is, hogy a figyelemre méltó Kárpát-medencei magyar tudományos teljesítményeket elérhetővé tegyük a nem magyar nyelvű olvasók számára is. 


Könyvkiadói tevékenységünkkel több célunk valósul meg: a hazai közönséget bekapcsoljuk a Magyarországon kevéssé ismert, az angolszász, frankofon, német és más világokban zajló vitákba; bemutatunk olvasóinknak kiemelkedő jelentőségű személyeket és műveiket; ezenkívül tudományos publikálási lehetőséget biztosítunk az MCC oktatói, előadói, a tehetséggondozásban részt vevők számára is.

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink