Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Andreas Rödder - Konzervatív 21.0

2.450 Ft 1.225 Ft
50%
Az akció időtartama: 2024. 04. 15. -
Szerző
Andreas Rödder
Formátum
Nyomtatott verzió
Menny.:db
ISBN: 9786150112107
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Jelen kötetében Andreas Rödder egy konzervatív politika sarokpontjait és a polgári Németország programját vázolja fel. Egyben eltöpreng korunk nagy kérdésein, s tíz pontban foglalja össze, mely területeken milyen változtatásokat kellene végrehajtani, hogy a CDU továbbra is sikeres kormányzati erő maradhasson.
Kitér többek között az európai migrációs, család-, oktatási, környezetvédelmi, digitális politikára, valamint az „irányadó kultúra” Friedrich Merz által bevezetett fogalmára is.

Az utóbbi időben a Kereszténydemokrata Unió, a CDU válaszúthoz érkezett. Angela Merkel tizennyolc évig tartó pártelnöksége és tizenhat éves kancellársága után a párt új kihívások elé néz. A sokáig kancellári gépezet hírében álló szervezet a folyamatosság és a megújulás szűk pallóján mozog. Meg kell őriznie a Merkel-korszak egyes vívmányait, de nyitnia is kell újabb tendenciák felé. Ez magában foglalja a néppárti szerep újraértelmezését és egy új pártprogram megfogalmazását. Armin Laschet 2021-ben megválasztott pártelnök és kancellárjelölt eddigi pályafutása során arról tett tanúbizonyságot, hogy integratív és széles látókörű vezető, akinek talán sikerülhet ez a nehéz feladat.

Andreas Rödder a Mainzi Johannes Gutenberg Egyetem legújabb kori történelemre szakosodott professzora. Szerteágazó közéleti tevékenysége mellett többek között tagja a Kereszténydemokrata Uniónak, két ízben is volt képzésért és kultúráért felelős tartományi árnyékminiszter, részt vesz a Konrad-Adenauer-Stiftung pártalapítvány elnökségének munkájában, valamint alapítója és társelnöke a „Hálózat a Tudomány Szabadságáért” nevű szervezetnek, amely kiáll a német akadémiai élet szólásszabadsága mellett – az ott tapasztalható ideológiai korlátozások ellen.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink