Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marton Péter – Balogh István – Rada Péter - Biztonsági tanulmányok (Antikvár példány)

3.400 Ft 2.720 Ft
20%
Az akció időtartama: 2022. 10. 14. -
Menny.:db
ISBN: 9786158009294
Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

A könyv három szerzője négy kiváló hazai felsőoktatási intézményt képvisel. Közös munkájuk merész intellektuális utazásra invitálja az olvasót a biztonsági tanulmányok területén. A vizsgált területek között szerepel a gazdasági, a társadalmi, a környezeti és a közegészségügyi biztonság. Ezt követi a szervezett erőszak-alkalmazással – illetve annak lehetőségével – összefüggésben a katonai biztonság és a terrorizmus tárgyalása. A globális megközelítés mellett a kötet a visegrádi négyek biztonsági helyzetére koncentrálva szolgál stratégiai jelentőségű megállapításokkal. A kötet szakkönyvként és tanulható tankönyvként egyaránt forgatható, melyet a megértést segítő ábrák és kiemelések tesznek teljessé.

„E kötet izgalmas kísérlet a biztonsági tanulmányok megújítására. A terület hazai művelőinek minden bizonnyal érdemi vonatkoztatási pontként szolgálhat a jövőben.” Tálas Péter

Marton Péter: egyetemi oktató, kutató. Kutatómunkája mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanít. 2012-ben a Junior Prima-díjat, 2013-ban pedig az MTA Bolyai ösztöndíját nyerte el.

Balogh István: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztályának vezetője.

Rada Péter: a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola és az ELTE oktatója, a Corvinus Külügyi és Kulturális Egyesület elnöke, a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink