Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Robin Alexander - ebook - Hatalomalkony -- A Merkel-korszak vége és a német politika drámája

4.165 Ft
Menny.:db
ISBN: 9786156351852
Elérhetőség: Előrendelhető

Leírás és Paraméterek

Angela Merkel 2017-ben hatalma csúcsán állt. Ekkor már tizenkét éve irányította az Európai Unió meghatározó államát, Németországot, a nyugati média a szabad világ vezetőjeként, a nemzetközi politika legbefolyásosabb női politikusaként ünnepelte. Ha ekkor visszavonul, vagyis nem pályázik negyedszer is a kancellárságra, fényes betűkkel írja be nevét a történelemkönyvekbe, Bismarck és Kohl méltó utódjaként. Ő azonban másként döntött, és ez a lépése fatálisnak bizonyult.
Mi állhatott Merkel sorsdöntő elhatározásának hátterében? Cserben hagyta volna legendás politikai ösztöne? Nem tudta elengedni a hatalmat és a dicsőséget? Vagy tudatosan, erkölcsi megfontolásokból hozott áldozatot magasabb eszményekért? És ha már vállalta a kockázatot, miért nem sikerült impozáns politikusi karrierje záróakkordjaként ugyanolyan eredményesen kezelnie a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetet, mint előző kormányzati ciklusainak válságait?
Ezekre a kérdésekre keresi a választ az oknyomozó újságírás eszközeivel Robin Alexander. Alaposan dokumentált, mégsem száraz könyvében megelevenedik a közelmúlt német politikája több ma is aktív szereplőjével, bepillantást nyerhetünk a média „diszkrét” támogatásával folyó hatalmi harcok, ideológiai kampányok és gazdasági érdekérvényesítések hátterébe. A politikusok gondosan álcázott személyi ambícióit megvilágító apró adalékok, színes kulisszatitkok még inkább gördülékeny, élvezetes olvasmánnyá teszik a komoly problémákat, fontos eseményeket tárgyaló művet.
 

MCC Press Kft.

1016 Budapest, Somlói út 49-53.
Postacím: 1518 Budapest, Pf. 155.

Elérhetőségeink